Streamad värme från analog hårdvara i din hemmastudio

Mix:Analog är en ny tjänst som jag har testat under en tid.

Använder du Mix:Analog så får du tillgång till flera klassiska equalizers, kompressorer och annan hårdvara.

Det handlar om prylar som både kostar stora pengar att köpa och som tar plats i studion. Nu har Mix:Analog kommit med en lösning där du har tillgång till utrustningen online!

Du laddar upp dina filer till Mix:Analog. Sedan bokar du ”sessions” på 15 minuter eller längre för den utrustning du vill använda.

När du ska börja jobba loggar du in på Mix:Analog och öppnar din session.

Efter det kan du lyssna på din fil, göra de inställningar du vill ha och till sist spara och ladda ner filen.

När du jobbar i Mix:Analogs webgränssnitt så ser du inte den riktiga hårdvaran. Det du ser är ett webgränssnitt som liknar den hårdvara du använder. Allt spelas upp genom och behandlas med analog hårdvara.

Din ljudfil spelas upp genom den utrustning du har valt och streamas i hög kvalitet till din dator.

Idag kan du bara använda en maskin per gång, förutom med mastringsracket.

Jag gillar inte riktigt det arbetssättet. Jag vill ha all utrustning inkopplad och höra hur varje del påverkar varandra. Å andra sidan så kan jag förstå att Mix:Analog har gjort så här.

Jag gissar att det är svårt att skapa ett system där användare kan använda fysiska maskiner över ett webgränssnitt och dessutom koppla maskinerna hur man vill.

Du kan använda eller prova Mix:Analog gratis.

Grundkontot på Mix:Analog är gratis och du använda utrustningen i upp till 30 minuter per dag utan att betala. Med kontot får du också 1 Gb lagringsutrymme och kan behandla filer med en sample rate på upp till 48 kHz.

Idag (augusti 2019) kan all utrustning användas med gratiskontot.

Behöver du mer tid, lagringsutrymme eller en högre sample rate?

Då kan du köpa ett abonnemang med mer tid, mer lagringsutrymme och högre sample rates. Om du nöjer dig med lagringsutrymmet och max 48 kHz i sample rate så kan du även köpa till mer tid.

Den utrustning som Mix:Analog har idag:

(Klicka på länkarna för att läsa om utrustningen på Mix:Analogs sida)

Musikinspelning.se är en sajt med tips till dig som har musikinspelning som hobby eller yrke.  Jag som driver sidan heter Johan Bakke. Jag har en egen studio, spelar som soloartist och i ett band och har över 100 låtar på nätet. Eftersom jag endast använder PC och Windows så skriver jag i första hand om musikinspelning på PC med Windows 10 som operativsystem.

Kontakta mig gärna om du har frågor eller tips på ämnen som jag kan skriva artiklar om. Vill du veta mer om mig, klicka här för mer information.

 

Några av länkarna på musikinspelning.se är affiliatelänkar, dvs länkar till tjänster och produkter där jag får provision när du gör en beställning. Jag tjänar några kronor när du klickar på länken och gör en beställning. Jag länkar aldrig till en produkt som blir dyrare om du klickar på min länk än om du beställer direkt från samma företag.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.